Vink, Keurslager

Krull varkensvlees

Een smaakvol stukje varkensvlees met een goede structuur. Krull varkens zijn actief en gezond, met een hoge weerstand behoort medicijn gebruik nagenoeg tot het verleden enkel een individuele behandeling uitgezonderd. De varkenshouder streeft ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van granen geteeld in de regio. Zo krijg je vlees met respect voor mens, dier en milieu, tegen een eerlijke prijs. De Stichting Maatschappelijk Bewuster Varkensvlees, producent van Krull varkensvlees, met een uniek stalsysteem voor het houden van varkens op een diervriendelijke en duurzame wijze. Deze stichting was in 2006 de eerste die met haar tussensegment varkensvlees een Beter Leven Ster ontving van de Dierenbescherming. Het geproduceerde vlees wordt nu verkocht onder de naam Krull varkensvlees.

Krull en productie

Duurzaamheid uit zich ook in de drie P's, people, planet en profit. People : We produceren diervriendelijk lokaal geproduceerd vlees waar de burger om vraagt, traceerbaarheid en benaderbaarheid hoog in het vaandel, Planet : Input van grondstoffen, regionale granen zoveel als mogelijk, carbon footprint laag, emissie laag door binding van gassen aan koolstof, hoogwaardig eindproduct zowel vlees als vaste organische mest waar in Nederland grote behoefte aan is.

Wroetstal

Door de goede leefomstandigheden zijn de varkens actief en attent en vertonen hun natuurlijk wroetend gedrag. Een wroetstal is diervriendelijk en duurzaam. Hoezo? Nou, zo:

  • Betere leefomstandigheden
  • Betere verzorging
  • Beter voer

Daarnaast voelen deze varkenshouders zich betrokken bij de mensen die hun vlees kopen en eten. Zij zijn bereid uit te leggen wat er in die wroetstal gebeurt en stellen hun bedrijf open voor gei╠łnteresseerden. Het is mogelijk om te zien waar dit stukje vlees vandaan komt? Bij de varkenshouders van Krull kan iedereen het met eigen ogen zien.

Vink, Keurslager

Steenweg 18
6131BE Sittard
0464510249
0464526335

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten